Ondersteuning

Wij hebben op deze pagina enkele belangrijke zaken over hosting op een rijtje gezet.

Administratieve Hosting

Hoe moet ik verlengen ?

Wij gaan met u een overeenkomst aan voor één jaar. Wens je dit opnieuw te doen voor het volgend jaar ? Dan moet u gewoon de order die je 45 dagen op voorhand ontvangt tijdig betalen. Doe je dit niet op tijd dan kunnen er heractivatiekosten zijn.

Vanwaar de lage prijs ?

Braxato is de eerste in z'n soort in België, een budget hosting provider met hoge kwaliteit. Door groot in te kopen en veel te automatiseren kunnen wij zo laag gaan in de prijs. Daarentegen besparen we niet op hardware en is enkel het beste goed genoeg.

Hoe kan ik betalen ?

U kan betalen met PayPal, Overschrijving of DirectEbanking.
DirectEbanking ondersteunt de meeste courante banken die met een Digipass werken, dewelke kan u hier controleren.
Opgelet: bij een verhuis of bij foutieve gegevens kan het langer (min 1 werkdag) duren.

Ontvang ik een factuur?

Nadat wij de betaling ontvangen hebben ontvang u direct via e-mail de factuur (in PDF-formaat). Op mijn.Braxato kan u een historiek van uw facturen bekijken.

Hoe moet ik opzeggen ?

Bij de verlenging van uw diensten krijgt u op voorhand een order. Het is aan u de keus als u deze al dan niet betaald. Als u deze order niet betaald zullen wij uw diensten automatisch stopzetten.
Weet u zeker dat u niet wil verlengen ? Op http://mijn.braxato.be kan u eenvoudig de hosting en bijhorend domein op voorhand opzeggen om geen order te krijgen.

Als u alsnog wil verlengen ?

Na de betaalperiode van uw order worden uw diensten binnen de 10 dagen stopgezet. U kan in eerste instantie nog proberen om de order te betalen, als dit nog op tijd is blijft alles gewoon verderwerken.
Is dit niet meer op tijd dan neemt u best via http://mijn.braxato.be contact met ons op. Vanaf dan zijn er extra kosten voor de recovery en om domeinen uit quarantine te halen.

Technische vragen

Servers in België?

Ja, u merkt het misschien niet direct aan onze prijs maar onze servers staan wel degelijk in België. Dit heeft als grote voordeel dat uw site snel laadt. Nog een voordeel is de ranking in Google, één van hun rankingfactoren is de geografische locatie.
De servers staan in eigen beheer in het Datacenter Oostkamp.

Hoe zit het met backups ?

Al onze schijven staan in RAID1, dit wil zeggen dat alle gegevens continu op 2 schijven zijn opgeslaan (gespiegeld). Daarnaast maken wij voor recovery nog eens elke nacht een backup van de volledige server. Wij willen er wel op wijzen dat gebruikers in geen geval backups kunnen opvragen.
Heb je ondanks alles toch een backup nodig ? Dat kan tegen een kost van € 23.
Tip: op een actief account kan je eenvoudig zelf backups maken en beheren onder "Create/restore backups"

Hoe werkt het beheersysteem (Directadmin) ?

Indien u een beetje van webhosting kent wijst alles zichzelf uit. Maar er is ook nog steeds de online handleiding op site-helper.com

Vragen over Hosting

Waarom geen "onbeperkt"

Om de simpele reden dat onbeperkt niet bestaat. Wij geven vaste waarden omdat we weten dat we die kunnen aanbieden.

Hoe doen andere providers "onbeperkt verkeer" ?

Hier zit er steeds een addertje onder het gras, meestal in de voorwaarden. Er staat vaak in dat bij overgebruik of hinder uw account mag verwijderd worden.

Mag ik MP3/video bestanden op mijn website plaatsen?

Als het over legale bestanden gaat, is er geen enkel probleem. Dit geldt trouwens voor alle inhoud van uw site, en niet enkel voor MP3/video bestanden. Als we illegale praktijken/bestanden opmerken, dan wordt uw account onmiddellijk op inactief gezet tot u deze verwijderd hebt.

Kan ik onmiddelijk na de bestelling beginnen werken aan mijn site?

Van zodra wij uw hostingpakket geactiveerd hebben, kan u beginnen. Dit gebeurt normaal gezien direct na de betaling. Uw site is echter pas via de domeinnaam bereikbaar nadat die geregistreerd werd.

Wat met extra bandbreedte/verkeer ?

Wij verwachten dat u zelf in de gaten houdt als u bijna aan uw limiet zit. Zodra u over de limiet zit staat uw account tot de 1e van de volgende maand geblokeerd.
Voor extra verkeer heeft u 2 mogelijkheden:

  • uw pakket vooraf upgraden
  • uw pakket tijdelijk upgraden ( € 5,00/5GB)
Hoeveel website's kan ik hosten ?

Wij laten slechts 1 website toe per hosting account. Je kan wel "domain pointers" toevoegen aan uw webhosting. Dit zijn domeinnamen die doorverwijzen naar de oorspronklijke website of (bij een alias) een kopie bevatten van uw website.

Vragen over Domeinen

Ben ik eigenaar van het domein ?

Ja, het domein komt op uw naam.

Hoe werkt een domein-transfer?

Dit is verschillend naargelang het soort domein.

Voor .BE domeinen werkt de verhuisprocedure als volgt: nadat wij uw betaling ontvangen hebben, sturen we een transfercode naar de huidige eigenaar. Die kan kan de code naar u doorsturen of rechstreeks de verhuis goedkeuren door op de link te klikken.

Voor .COM, .NET en .ORG domeinen ligt het iets ingewikkelder. Sinds kort dient u bij de huidige registrar een soort van sleutel op te vragen ('authorisatie code' of ook wel 'EPP-key' genaamd) alvorens de verhuis kan gestart worden. Dit zorgt wel eens voor problemen als die registrar niet wil meewerken (wat hij overigens wel verplicht is te doen). Uw huidige registrar is de enige die deze key kan bezorgen. Zonder deze sleutel kunnen wij geen verhuis starten. De verhuis van deze domeinen kan wat langer duren dan de .BE domeinen, soms wel tot 10 werkdagen.

Vragen over E-mail

Wat is een catch-all email-adres?

Als iemand een mail stuurt naar een onbestaand emailadres, dan wordt deze mail normaal gezien teruggestuurd naar de afzender met de melding dat deze niet afgeleverd kan worden. U kan echter een catch-all adres instellen. Alle mails naar onbestaande adressen worden dan naar dit catch-all adres doorgestuurd, zodat u ze toch kan lezen.

Wat is een autoresponder?

Een autoresponder is een emailbericht dat automatisch wordt teruggestuurd als antwoord op een binnenkomende mail. Stel dat u op vakantie gaat en u wilt dit laten weten aan iedereen die u een mail stuurt. U stelt dan een autoresponder in met de tekst: "Ik ben op vakantie.". De afzender krijgt dan een email terug met deze tekst erin, en u krijgt de originele mail gewoon in uw mailbox.

Wat is webmail?

U hoeft geen emailprogramma zoals Outlook te gebruiken om uw mails te kunnen lezen. U kan dit ook via uw webbrowser, van overal ter wereld. Surf hiervoor naar http://braxato.be/webmail of naar http://<uw domeinnaam>/webmail. Er wordt dan gevraagd naar een email-adres en wachtwoord. Dit is hetzelfde wachtwoord als datgene wat u in een emailprogramma ingeeft.

Wat zijn de instellingen voor e-mail ?

Inkomende mail

Gebruikersnaam Uw emailadres
Wachtwoord Het ingestelde wachtwoord
Protocol POP3 IMAP
Inkomende mail mail.braxato.be
Poort via SSL 995 993
Poort 110 143

 

Uitgaande mail

Uitgaande Server mail.braxato.be
Beveiliging SSL
Poort 465